As Sprzedaży Wydanie 33/2021 - Żeby sprzedać, trzeba...10 warunków sprzedażowego sukcesu
Wydanie 33/2021

As Sprzedaży

Temat numeru: Żeby sprzedać, trzeba...10 warunków sprzedażowego sukcesu

Każdy handlowiec chciałby znać receptę na sprzedaż w dowolnej sytuacji; technikę, która sprawdza się zawsze. Niestety, żaden sprzedawca nie dysponuje magiczną różdżką, dzięki której klienci przestaną mieć obiekcje i sfinalizujemy każdą transakcję. Możemy jednak zwiększyć nasze szanse na sukces dzięki spełnieniu kilku warunków, do których należy m.in. odpowiednie przygotowanie i umiejętność zadawania właściwych pytań. Jakie to warunki? Zadaliśmy to pytanie dwóm autorkom: Elżbiecie Sawczuk i Martynie Cichowicz. Co odpowiedziały? Koniecznie zajrzyjcie do naszego Tematu Numeru, który tak jak poprzednio składa się z dwóch tekstów, prezentujących dwa punkty widzenia.

Nawet doświadczonym handlowcom zdarzają się sytuacje, kiedy klient całkowicie zaskakuje zadanym przez siebie pytaniem. Oczywiście im większy nasz sprzedażowy staż, tym łatwiej zazwyczaj przychodzi nam sobie radzić z tego typu niespodziankami, bywa jednak, że pytanie jest tak oryginalne, że zupełnie nie wiemy, jak zareagować. Na szczęście można się tego nauczyć. Kilka sposobów, które okażą się pomocne zdradza Łukasz Fiuczyński w artykule „Kiedy klient zaskakuje nas pytaniem...”

Nie oszukujmy się – nieoczekiwany telefon czy inna wiadomość od sprzedawcy to zdarzenie, które, delikatnie rzecz ujmując, rzadko cieszy klienta. Każdego dnia otrzymują oni mnóstwo rozmaitych ofert – tak dużo, że ich umysły w zasadzie przestają je rejestrować. Nic zatem dziwnego, że kolejny handlowiec, który chce zająć im czas, nie jest mile widziany. Dobra wiadomość jest taka, że możesz zmienić to nastawienie i zdobyć nowego klienta. Będzie to jednak wymagało wysiłku z twojej strony. O tym, że warto go podjąć, przekonuje Tomasz Targosz w tekście „Jak przełamać początkową niechęć klienta do nas jako sprzedawcy?”

W tym wydaniu:

Kilka wariantów prenumeraty Pokaż opcje
Dwutygodniowy dostęp bez zobowiązań Wybieram

Abonament już od 83 zł miesięcznie

Dwutygodniowy dostęp bez zobowiązań

Pełen dostęp do wszystkich treści portalu
to koszt 83 zł miesięcznie
przy jednorazowej płatności za rok

WYBIERAM

Dwutygodniowy dostęp do wszystkich treści
portalu za 99 zł netto, które odliczymy od ceny
regularnej przy przedłużeniu abonamentu

WYBIERAM

Pełen dostęp do wszystkich treści portalu
to koszt 83 zł miesięcznie
przy jednorazowej płatności za rok

Dwutygodniowy dostęp do wszystkich treści
portalu za 99 zł netto, które odliczymy od ceny
regularnej przy przedłużeniu abonamentu

WYBIERAM

Polityka cookies

Dalsze aktywne korzystanie z Serwisu (przeglądanie treści, zamknięcie komunikatu, kliknięcie w odnośniki na stronie) bez zmian ustawień prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez EXPLANATOR oraz partnerów w celu realizacji usług, zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Usługa Cel użycia Włączone
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony Nie możesz wyłączyć tych plików cookies, ponieważ są one niezbędne by strona działała prawidłowo. W ramach tych plików cookies zapisywane są również zdefiniowane przez Ciebie ustawienia cookies. TAK
Pliki cookies analityczne Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika. Informacje zebrane przez te pliki nie identyfikują żadnego konkretnego użytkownika.
Pliki cookies marketingowe Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich. Jeśli zdecydujesz się usunąć lub wyłączyć te pliki cookie, reklamy nadal będą wyświetlane, ale mogą one nie być odpowiednie dla Ciebie.